כל מה שרציתם לדעת על תביעה לפינוי מושכר

תביעה לפינוי מושכר

אין מה לחשוש ממסרבי פינוי, החוק לצידכם!! הליך מהיר וזול!!

יש לכם דירה בבעלותכם שהשכרתם וכעת השוכר מסרב להתפנות ממנה? לפניכם המדריך המלא לתביעת פינוי משוכר

רכישת דירה והשכרתה עשויה להוות השקעה טובה, שמניבה תשואה גבוהה מדי שנה. יחד עם זאת, כל משכיר חושש ממצב שבו יידרש לפנות את השוכר מהנכס. קיימות מגוון סיבות לצורך בפינוי השוכר מהדירה. בדרך כלל עולה הצורך לפנות את השוכר כאשר הוא אינו משלם את שכר הדירה, אך ממשיך להתגורר בה. ישנם מצבים בהם השוכר מבצע הפרות יסודיות חמורות של חוזה השכירות כמו השכרת הנכס בשכירות משנה, ביצוע שינויים מבניים בנכס ללא רשות, שימוש בנכס לצרכים שאינם תואמים להסכם השכירות ועוד. חמור מכך, ישנם שוכרים שממשיכים לגור בנכס ללא הסכמת בעל הדירה גם לאחר שחוזה השכירות לא חודש והסתיים.

לרוב בחוזה שכירות מצוין שבעל הדירה רשאי להודיע לשוכר כי עליו לפנות את המושכר בהתרעה של 90 יום מראש. לצערנו, ישנם שוכרים בעייתיים שמסרבים לפנות את הדירה גם לאחר הדרישה של בעל הנכס, ונשארים בה על אפו וחמתו של המשכיר. משכירים רבים חוששים להיכנס להליכים משפטיים, ומאמינים להבטחות של השוכר כי הוא ישלם את דמי השכירות או יפנה את הדירה בקרוב. אלא, שהמציאות מראה לנו כי בדרך כלל מדובר בהבטחות שווא והנזק הכספי בגין אובדן שכר הדירה עולה פי כמה על ההשקעה הכספית בתביעה נגד השוכר. אם יש לכם שוכר שמסרב לפנות את הנכס שלכם, ניתן, כדאי וצריך להגיש נגדו תביעת פינוי מושכר.

מהי תביעת פינוי מושכר?

תביעת פינוי מושכר היא תביעה שמתבצעת בסדר דין מהיר. לרוב נקבע דיון תוך 30 יום ממועד הגשת כתב התביעה. יש לשים לב כי זוהי אינה תביעה כספית, אלא נועדה רק לפינוי פיזי של השוכר מהדירה. הדיון נערך בהשתתפות בעל הדירה ("המשכיר") והשוכר, ולאחריו נקבע פסק דין שקובע לרוב כי על השוכר לפנות את הדירה בהקדם. במסגרת אותו תהליך, השוכר אינו רשאי להגיש תביעה שכנגד (כלומר תביעה נגד בעל הדירה) ואין לו אפשרות לגלגל את האחריות לצד שלישי.

לאחר תביעה פינוי מושכר, בעל הדירה רשאי להגיש תביעה נוספת – תביעת פיצויים בעבור הנזק שהשוכר גרם לו, כמו חובות כספיים בגין אי תשלום דמי השכירות או נזקים שנגרמו לדירה. תביעות נוספות נגד השוכר שהן תביעות כספיות, מוגשות בהליך רגיל שאינו מזורז. יש לאמוד את הנזקים ובהתאם לכך לדרוש את היקף הפיצויים מהשוכר.

ישנם שוכרים שנעתרים לדרישה לפנות את הדירה כבר בעת מכתב ההתראה לפני תביעה, או בעת קביעת תאריך הדיון. בנוסף לכך, לעיתים השוכרים מוכנים לשלם את דמי השכירות שהם חייבים מיד עם קבלת כתב התביעה נגדם. לכן, פנייה לעורך דין שיטפל עבורכם בנושא היא צעד משתלם מאוד עבורכם, בעלי הנכס.

מה עושים אם השוכר מסרב להתפנות לאחר פסק הדין?

ישנם מקרים שבהם גם לאחר קבלת פסק דין לפיו השוכר נדרש לפנות את הדירה, הוא מסרב לעשות זאת ומתבצר בדירה שאיננה בבעלותו. במצב כזה, ניתן לפנות להוצאה לפועל. נציג של הוצאה לפועל יחד עם שוטרי משטרת ישראל, מגיעים לדירה ובאמצעות הפעלת כוח מפנים את השוכר מהנכס.

חשוב לדעת כי אתם, בעלי הנכס, אינכם רשאים לפנות את השוכר בכוח מהדירה, למנוע ממנו בכוח להיכנס אליה או להחליף את המנעולים בדירה על דעת עצמכם. תמיד יש להיעזר ברשויות החוק כדי לפנות את השוכר.

כיצד ניתן להיזהר משוכרים בעייתים?

הדרך להימנע ממצבים שבהם המושכר מסרב לפנות את הדירה, היא בראש ובראשונה לבחון היטב מי השוכר שלכם. יש לערוך עמו שיחת היכרות, לבחון את מקור הפרנסה שלו וכמה הוא מרוויח, האם יש לו ילדים, היכן התגורר קודם לכן, האם יש אדם שיהיה מוכן לספק לו ערבות. כמו כן, כדאי לבקש לראות את תלושי המשכורת שלו.

בנוסף, חשוב לדאוג לערבויות ובטחונות כדוגמת צ'ק ביטחון, ערבות בנקאית, פיקדון כספי, ערבות מוגבלת, ערבות בלתי מוגבלת ושטר חוב. האידיאל הוא כמובן לדרוש מהשוכר את כל הערבויות, אך לרוב נהוג לבקש רק ערבות אחת או שתיים כדי למנוע את סיכול העסקה. לכל ערבות יש את היתרונות והחסרונות שלה, ויש לבחון היטב את המאפיינים של כל סוג ערבות לפני שאתם דורשים מהשוכר קבלת ערבות כלשהי.

לצד ראיון עם השוכר ודרישת בטחונות, אל תהססו לבקש מהשוכר גם המלצות ממשכירים קודמים במידה וקיימים כאלה. משכירים לשעבר יוכלו לתת לכם אינדיקציה כלשהי לגבי האמינות של השוכר, והאם הוא יעמוד בהתחייבויותיו. בנוסף, ערכו גוגל וחפשו את שמו של השוכר. אתם עשויים לגלות ברחבי הרשת מידע רב על השוכר שעשוי לשפוך אור על ההתנהלות שלו. כדאי לבדוק האם הוגשו נגדו בעבר פסקי דין, ולערוך חיפוש באתר הכונס הרשמי ביחס לפושטי רגל לפי תעודת הזהות של השוכר.

אם השוכר שלכם הוא חברה בע"מ, יש לבחון מיהם בעלי המניות והמנהלים ולוודא שהשוכר מוסמך לחתום בשם החברה. בקשו לקבל אישור זכויות חתימה עדכני מאומת על ידי נוטריון.

למה כדאי לכם לפנות אלינו?

אנו במשרד עורך דין גיא סרוסי, בעלי ניסיון רב בתביעת פינוי מושכר. אנו מפעילים את מירב מאמצנו על מנת לפתור עבורכם את הבעיה, ומצליחים לפנות את המושכר במהירות וביעילות. מאחורינו שורה ארוכה של לקוחות מרוצים שהצליחו לפנות את השוכר שלהם תוך זמן קצר בעזרתנו, ואף קיבלו את דמי השכירות המגיעים להם בזכות השירות שלנו. אז אם גם אתם מתמודדים עם שוכר שמסרב להתפנות

צרו איתנו עכשיו קשר באחת הדרכים הבאות:
1. התקשרו עכשיו למספר 03-6016565 או ישירות לנייד 052-5253237
2. שלחו לנו מייל  guy@sm-lawyers.co.il עם השם והטלפון שלכם וניצור אתכם קשר בהקדם.
3. מלאו את הפרטים כאן בתיבה וניצור איתכם קשר בהקדם.

עו"ד גיא סרוסי בעל הצלחות בתביעות לפינוי מושכר

מחכים לייעץ לכם, עו״ד גיא סרוסי וצוות המשרד

רוצים לקבל מאיתנו את החדשות והעדכונים הכי חמים בעולם המשפט?

מתחייבים לתוכן משפטי איכותי

מאמרים נוספים

סכסוך ירושה בין אחים

לצערנו סכסוך ירושה בין אחים הוא אירוע שכיח, התחושות הקשות סביב המוות וחלוקת הרכוש של ההורים מוביל לא פעם לקרע בתוך המשפחה. הגורמים לסכסוכי אחים

קרא עוד »