בועת Binance

בועת Binance

ישראלים רבים אינם מודעים עדין לבעייתיות הנלוות להשקעה בבורסת הקריפטו הגדולה בעולם, בורסת Binance. מה הבעיות הכרוכות בהשקעה בבורסת בינאנס? מה הסיכונים בהשקעה ב Binance ? מדוע מדינות שונות ברחבי העולם הטילו הגבלות על פעילות מ Binance ומחוצה לה בתחומן? ומה עמדת הרשויות בישראל להשקעה בבורסת בינאנס?

נכון להיום, בורסת Binance שהוקמה בשנת 2017 היא זירת המסחר הגדולה בעולם הקריפטו, עם מחזורי עתק ומעל ל- 28 מיליון לקוחות. הזירה מאפשרת מסחר במגוון רחב של מטבעות שלעיתים לא קיים בזירות אחרות.

אלא שחשוב לדעת שמדינות שונות (כדוגמת גרמניה, איטליה, יפן, קנדה, הולנד ובריטניה) הגבילו חלקים מפעילותה בתחומן ומדינות אחרות מפרסמות עמדות שונות באשר להשקעה בזירת המסחר שלה ותיכף נבין מדוע.
בארה"ב הודיעו לאחרונה רשויות האכיפה על ניהול חקירה כנגד בינאנס. במאמר כאן, נסביר בקצרה ובאופן הכי ברור, מדוע מדינות המערב מתנגדות לפעילות Binance בתחומן, ואולי הכי חשוב, מה הקשיים הצפויים למשקעים הישראליים הפועלים בזירת המסחר של Binance.

נגן וידאו

השקעה בקריפטו – המתח שבין אנונימיות להסדרה

בואו ונקרא לילד בשמו. לישראלי שסוחר בבינאנס צפוי קושי במעבר לכסף פיאט (שקלים, דולר וכו') בבנק נכון לכתיבת שורות אלה.
כדי להבין את הקשיים הצפויים למשקיעים הישראליים הפועלים בתחום המטבעות הדיגיטליים בזירת המסחר של בינאנס צריך להבין קודם כל מהו החשש המרכזי של רשויות האכיפה ברחבי העולם מהשקעה במטבעות קריפטוגרפים ונכסים דיגיטליים מצד אחד, ולעמוד על צורת ההתנהלות של Binance מצד שני.
כידוע, הפעילות במטבעות דיגיטליים מסוימים כדוגמת הביטקוין, בראשיתו נועד להיות אנונימי, עצמאי, מבוזר ולא ריכוזי, כך שאף מדינה לא תוכל לשלוט עליו.
רשויות האכיפה במדינות המערביות חוששות שפעילות המסחר בנכסים קריפטוגרפים (מטבעות דיגיטליים, NFT וכו') מאפשרת ביצוע פעולות של הלבנת הון, העברת כספים למימון פעילות עבריינית ומימון פעולות טרור ברחבי הגלובוס.
לגישת אותם גורמים, בהעדר גורם מפקח המאפשר מעקב אחר זהות המשתמשים, ולנטר מעבר כספים ומטבעות דיגיטליים לגורמים עבריינים ו/או גורמי טרור, קיים חשש מניצול לרעה של המסחר בנכסים דיגיטליים למטרות עברייניות מסוגים שונים.
אלא שהמסחר במטבעות דיגיטליים מתקיים ועולם הקריפטו והבלוקצ'יין כאן כדי להישאר, יש שיגידו שאנחנו אפילו בפתחו של האינטרט השלישי ((web 3.0.
העוצמות והתנופה הגדולות של עולם הקריפטו דרשו מהרגולטורים בעולם להתמודד עם כניסת עולם הקריפטו לחיינו ולהפסיק להכחיש את קיומו. לאחר המלצות שפרסם הארגון הבינ"ל למלחמה בהלבנת הון ומימון טרור [FATF] החלה הסדרה של זירות מסחר שונות המאפשרות מסחר בתחום הקריפטו.
כחלק מאותה הסדרה, וכתנאי לקבלת רישיון לקיום פעילות מסחר במטבעות דיגיטליים על פי חוק, נדרשות אותן זירות מסחר לקיים הליך מקדים של הכרת הלקוח.

Kyc קווים לדמותו

(Know Your Client – או בקיצור KYC). הליך זה, מאפשר מעקב ורישום אחר זהות המשתתפים בזירות המסחר, המאפשר (אם כי באופן חלקי) הרחקת גורמים עבריינים וגורמי טרור מאותן זירות מסחר.

איך זה עובד?

בכל זירת מסחר שעברה רגולציה ואסדרה בהתאם לחוקי הלבנת הון הנפוצים בעולם- זירות מסחר כמו kraken, gemini, bitstamp קייםהליך זיהוי שיכלול בדרך כלל את האמצעים המזהים הבאים:

  1. תעודה מזהה שלנו- רישיון או תעודת זהות או דרכון
  2. מסמך אימות כתובת מגורים או אישור ניהול חשבון בנק.
  3. תמונה מאמתת שלנו.

 

האמצעים האלו נועדו לאמת את זהותנו, וכך לשלול אנונימיות ולהפחית את הסיכוי שאנחנו מלבינים הון באמצעות מטבעות דיגיטליים ונכסים קריפטוגרפים.

הבחירה באנונימיות והשלכותיה על בורסת Binance

בניגוד לאותן זירות שעברו הסדרה – דוגמת Kraken בארה"ב או Bit2C בישראל – אשר מקיימות כיום הליכים מסודרים של KYC, בחרה בורסת Binance בעבר להימנע מביצוע הליכי KYC. רבים מן המשקיעים והמפתחים בשוק הקריפטו רואים בשמירה על האנונימיות ערך עליון ואימצו בחום את גישתה של Binance שאפשרה להשתתף במסחר המתקיים במסגרתה, ללא הזדהות וללא מעקב של גורם מפקח.

העדר הליכי KYC בכניסה לזירת המסחר של Binance ובהשקעה בה, היא שהביאה את מדינות מערב להגביל את פעילותה, והיא שהביאה את רשויות האכיפה בארה"ב לפתוח בחקירה כנגד פעילותה בארה"ב.

חשוב להדגיש שנכון להיום בינאנס כן מקיימת הליכי KYC- הכר את הלקוח בהיבטים מסוימים.

עמדת הרשויות בישראל

נכון להיום נמנע הרגולטור בישראל מפרסום התייחסות לפעילות בבורסת Binance.
יתרה מכך, Binance החלה לאחרונה במסע פרסום מסיבי לעידוד השקעת ישראלים בזירת המסחר שלה, ואף השיקה אתר בעברית. בינאנס מטרגטת ישראלים בקמפיינים שלה, מכוונת ישירות לישראלים ויש מאות אלפי ישראלים שסוחרים בה.

לכאורה, בהעדר התנגדות יזומה ופעילה מצד רשויות האכיפה בישראל, הרי שלא אמורה להיות בעיה למשקיעים ישראלים הפועלים בבורסת Binance.

לא ברור מדוע הרגולטור הישראלי שותק. מצטברת פה מסה קריטית של משקיעים ישראלים, שניגשו לבינאנס בשל הנוחות והנגישות של פלטפורמת המסחר שמאפשרת מסחר במגוון רחב של מטבעות, וסוחרים בבורסה שאינה מוסדרת במדינות מסוימות בעולם ושפעילותה הוגבלה במדינות מערביות. לבינאנס אין רישון לפעול בישראל ואינה מצייתת לאף חוק או הוראה רגולטורית בתחןם אך בכל זאת היא מטרגטת ופונה לישראלים רבים.

אותם ישראלים שמשקיעים את כספיהם באמצעות בינאנס (ואף מרביתם שומרים ומנהלים את כספיהם ונכסיהם אצלה) צריכים לדעת שיכול והם ימצאו עצמם ביום מן הימים בבעיה, לכשירצו להחזיר את כספם למערכת הבנקאית, ואו חלילה בעת משבר או נפילה של הפלטפורמה כפי שקרה בשנת 2014 עת קרסה בורסת הקריפטו היפנית המובילה בעולם Mt. Gox

הבעייתיות לישראלים שסוחרים בבינאנס – השקעות קריפטו שלא ניתן להמיר לשקלים

אומנם, מדינת ישראל לא השמיעה מעולם התייחסות רשמית לפעילות משקיעים בבורסת Binance אך נכון להיום, הבנקים רואים בעין עקומה את המסחר של המשקיעים בזירת בינאנס כשמגיעים לבנק ורוצים להכניס את הכסף שמקרו בהשקעות שבוצעו בבינאנס.

משקיעים שרוצים להכניס את כספם למערכת הבנקאית ביום מן הימים ושוקלים זאת חיוב, צריכים להבין שעליהם לעבור הליך KYC תקין, כדי להתחיל ולסלול את הדרך להחזרת הכסף למערכת הבנקאית ביום מן הימים.
על מנת לראות בבוא מן הימים את כספכם בתוך המערכת הבנקאית בישראל, מוטב להקדים ולפעול להסדרת השקעותיכם בתחום הקריפטו, ולבחון עם גורמים הבקיאים בתחום האם וכיצד ניתן לדאוג להשבת הכספים למערכת הבנקאית בעתיד.

הכנסת כסף לבנק שמקורו במטבעות דיגיטליים

צרו איתנו עכשיו קשר באחת הדרכים הבאות:
1. התקשרו עכשיו למספר 03-6016565 או ישירות לנייד 052-5253237
2. שלחו לנו מייל  guy@sm-lawyers.co.il עם השם והטלפון שלכם וניצור אתכם קשר בהקדם.
3. מלאו את הפרטים כאן בתיבה וניצור איתכם קשר בהקדם.

עו"ד גיא סרוסי מתמחה במטבעות קריפטוגרפים

מחכים לייעץ לכם, עו״ד גיא סרוסי וצוות המשרד

רוצים לקבל מאיתנו את החדשות והעדכונים הכי חמים בעולם המשפט?

מתחייבים לתוכן משפטי איכותי

מאמרים נוספים

סכסוך ירושה בין אחים

לצערנו סכסוך ירושה בין אחים הוא אירוע שכיח, התחושות הקשות סביב המוות וחלוקת הרכוש של ההורים מוביל לא פעם לקרע בתוך המשפחה. הגורמים לסכסוכי אחים

קרא עוד »